YAMAHA NOUVO COMMUNITY
SELAMAT DATANG, SILA DAFTARKAN DIRI ANDA UNTUK AKSES SELEBIHNYA

p/s: kepada user nlc135.forumotion.net anda boleh menggunakan id lama anda...login seperti biasa..xperlu register baru, thx


Admin.

YAMAHA NOUVO COMMUNITY

FORUM KHAS USER NOUVO SEMALAYA
 
HomePortalCalendarFAQMemberlistRegisterLog in
SELAMAT DATANG, SILA DAFTARKAN DIRI ANDA UNTUK AKSES SELEBIHNYA
Kepada user NLC135.forumotion.net anda boleh menggunakan id lama anda. jika terlupa password just reset je..

Share | 
 

 Tayar Makan Cover Set

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage

Mozz85
Lesen L
Lesen L

Posts : 21
Join date : 2010-04-03
Age : 31
Location : Klang Thrashcore City

PostSubject: Tayar Makan Cover Set   Wed Apr 07, 2010 12:29 am

Salam semua Nobolians.Aku ada sedikit masalah ni.Aku baru tukar tayar standard aku haritu.Kedai tu cakap,based dari rim standard tu,yang paling besar leh masuk ialah size 90.So,aku pun amik jelah.

Pakai kira sedap lah.Tapi,baru aku perasan yang tayar tu dah makan dalam cover kat belah dalam tayar tu je.Kesan daripada brek-brek mengejut yang dilakukan.

Jadi,apa solusinya kawan-kawan?Tukar lagi tayar?Beli fork yang bagi tinggi lagi?Atau apa-apa yang lain yang difikirkan lojik.Tolong la saya ye kawan-kawan
Back to top Go down
http://www.flickr.com/amirulljaafar

Kayz
WebMaster
WebMaster

Posts : 50
Join date : 2010-04-03
Age : 26
Location : Royal City of Selangor

PostSubject: Re: Tayar Makan Cover Set   Wed Apr 07, 2010 2:03 am

hah ye ke?? aku xtaw plak ble jd cmtu...akupun guna gak size 90 tu..
Back to top Go down
http://nouvocommunity.forumotion.net

Mozz85
Lesen L
Lesen L

Posts : 21
Join date : 2010-04-03
Age : 31
Location : Klang Thrashcore City

PostSubject: Re: Tayar Makan Cover Set   Wed Apr 07, 2010 3:03 am

Itu lah.Aku pun baru perasan bila aku nak brek emergency.Macam ada bunyi pelik yang tak best datang dari tayar depan.Aku suspect yang tayar dah 'makan' cover set belah dalam dekat dgn tayar tu.

Nak buat mcmana ye?Kalau beli fork baru ke,boleh ke adjust bagi tak kena tayar dgn cover set dalam tu?Sorry soalan mcm budak-budak walaupun dah tua.
Razz
Back to top Go down
http://www.flickr.com/amirulljaafar

-fazly-
Moderator
Moderator

Posts : 113
Join date : 2010-04-07

PostSubject: Re: Tayar Makan Cover Set   Wed Apr 07, 2010 4:46 pm

tayar depan max 80 jer...lebey dr tu tak seswai...

jln penyelesaian tukar tayar depab size 80...tayar yg sedia ade tu wat spare tuk tayar belakang nanti atau tolak murah2 lam nie...
Back to top Go down

Mozz85
Lesen L
Lesen L

Posts : 21
Join date : 2010-04-03
Age : 31
Location : Klang Thrashcore City

PostSubject: Re: Tayar Makan Cover Set   Thu Apr 08, 2010 11:06 am

saiz terlebih la ni ye?
aku pun xcuba dulu hari tu

thanks abg mod.
nanti saya kasi adjust itu tayar
Back to top Go down
http://www.flickr.com/amirulljaafar

raizo@nlc
Moderator
Moderator

Posts : 28
Join date : 2010-04-04
Age : 29
Location : gold triangle

PostSubject: Re: Tayar Makan Cover Set   Thu Apr 08, 2010 12:08 pm

em...
aku rase la ko mesti dh trun kn fork....
sebab ade gak member aku pakai 90 dpn....
tp xde pulak tayar 2 lapar sngt nk mkn set 2....
Back to top Go down

Mozz85
Lesen L
Lesen L

Posts : 21
Join date : 2010-04-03
Age : 31
Location : Klang Thrashcore City

PostSubject: Re: Tayar Makan Cover Set   Thu Apr 08, 2010 11:18 pm

yeke?
aku xmodi apa2 lak fork tu
standard je dr haritu

xpa,nanti aku try adjust mana dapat
dia xla makan set tu sgt raizo,cuma,ada kesan-kesan getah tayar kat set tu je
lotih mau bersihkan hari-hari
Smile
Back to top Go down
http://www.flickr.com/amirulljaafar

nYum
Lesen L
Lesen L

Posts : 3
Join date : 2010-04-11

PostSubject: Re: Tayar Makan Cover Set   Sun Apr 11, 2010 7:21 pm

1-cek kapasiti angin
2-permukaan tepi tyar-lebih kpd pmsagan tyar yg btul
3-apa brand tayar anda?
Back to top Go down

oren64134
Lesen L
Lesen L

Posts : 12
Join date : 2010-04-04
Location : Melaka, Shah Alam And Kangar

PostSubject: Re: Tayar Makan Cover Set   Sat Apr 17, 2010 11:44 am

hmm.. absorber ko dh mendap kot.... mungkin absorber tu diambang kerosakkan, atau org yg naik tu badan berat sgt... Very Happy
Back to top Go down

Kayz
WebMaster
WebMaster

Posts : 50
Join date : 2010-04-03
Age : 26
Location : Royal City of Selangor

PostSubject: Re: Tayar Makan Cover Set   Sat Apr 17, 2010 3:56 pm

hahaha..tul tu myb berat badan tp akupun berat gak..

aku pkai elok la bro xde sngkut2 ni...
Back to top Go down
http://nouvocommunity.forumotion.net

oren64134
Lesen L
Lesen L

Posts : 12
Join date : 2010-04-04
Location : Melaka, Shah Alam And Kangar

PostSubject: Re: Tayar Makan Cover Set   Sat Apr 17, 2010 4:00 pm

klo mcm tu confirm absorber dh diambang kerosakkan.. mcm aku punyer dh bocor.. baru jer 1sthun pkai....
Back to top Go down

oren64134
Lesen L
Lesen L

Posts : 12
Join date : 2010-04-04
Location : Melaka, Shah Alam And Kangar

PostSubject: Re: Tayar Makan Cover Set   Sat Apr 17, 2010 6:19 pm

hmm.. aku ada lg 1 teori... mungkin tayar tu lapar kot... so dia makan lah "cover set" ko cuba bagi dia makan nasi ... bru cover set ko dia xmkn.............. clown
Back to top Go down

sarjannlc
Moderator
Moderator

Posts : 32
Join date : 2010-04-29

PostSubject: Re: Tayar Makan Cover Set   Thu May 20, 2010 3:49 am

ermm takde pic ke,,,huhu
Back to top Go down

Mozz85
Lesen L
Lesen L

Posts : 21
Join date : 2010-04-03
Age : 31
Location : Klang Thrashcore City

PostSubject: Re: Tayar Makan Cover Set   Fri Jun 04, 2010 2:17 am

Sorry boss semua.Aku sibuk gila 2,3 bulan ni.Baru ada peluang mahu online.Problem already solved.
Tak ada apa sebenarnya.Aku je salah tgk.
Mata kero kut.

hehe
Back to top Go down
http://www.flickr.com/amirulljaafar

Sponsored content



PostSubject: Re: Tayar Makan Cover Set   Today at 1:45 pm

Back to top Go down
 

Tayar Makan Cover Set

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
YAMAHA NOUVO COMMUNITY :: YNC Sharing And Caring :: Bengkel @ nc.forumotion.net-