YAMAHA NOUVO COMMUNITY
SELAMAT DATANG, SILA DAFTARKAN DIRI ANDA UNTUK AKSES SELEBIHNYA

p/s: kepada user nlc135.forumotion.net anda boleh menggunakan id lama anda...login seperti biasa..xperlu register baru, thx


Admin.

YAMAHA NOUVO COMMUNITY

FORUM KHAS USER NOUVO SEMALAYA
 
HomePortalCalendarFAQMemberlistRegisterLog in
SELAMAT DATANG, SILA DAFTARKAN DIRI ANDA UNTUK AKSES SELEBIHNYA
Kepada user NLC135.forumotion.net anda boleh menggunakan id lama anda. jika terlupa password just reset je..

Share | 
 

 engin bunyi kuat dan tak pick up

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage

salmie7987
Lesen L
Lesen L

Posts : 3
Join date : 2012-02-10

PostSubject: engin bunyi kuat dan tak pick up   Fri Feb 10, 2012 9:18 am

nape lalu kat highway Nouvo LC bunyi engine kuat dan tak bape nak pick up....

service ape yg kena buat ya....coz sebelum ni adik yg guna tp sejak dia dpt motor baru....sy ambil alih guna so, ade ape2 masalah ke pada nouvo tuh....hanto kedai baru ni dia ckp ok jew....tp saya rasa lain mcm jew....belting bape kali kena tukar? tak bape pandai la dalam penjagaan nouvo nih
Back to top Go down

apex92
Lesen L
Lesen L

Posts : 5
Join date : 2012-06-16
Age : 24
Location : gombak.

PostSubject: Re: engin bunyi kuat dan tak pick up   Sat Jun 16, 2012 10:02 am

salmie7987, aku rase engine moto kaw dah bole bwat overhaul, nouvo aku tu hari mcm tu jgak, pickup tade, engine bsing, lpas aku overhaul, tkar timing chain, moto aku dah okay, nouvo ni engine dye mnje ckit, so, kaw kne jge mcm kaw jge baby, kaw kne check minyak engine, n psal pickup tu mybe sbb autoclutch kaw dah haus.......
Back to top Go down
 

engin bunyi kuat dan tak pick up

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
YAMAHA NOUVO COMMUNITY :: YNC Sharing And Caring :: Bengkel @ nc.forumotion.net-